Új sorozat! 12 év -12 ügy

Fókuszban a FIDESZ kormányzás 12 éve, 12 szimbolikus ügy elemzésén keresztül. Vajon tiszta volt az eredeti szándék? Vagy már a gyökereknél torzulnak a NER ügyei?A NER fő bűne: a tiszta szándék hiánya.

Be fogom bizonyítani, hogy aljas szándékkal építették ki magát a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Már a neve is hazug, így annak minden hozadéka szükségszerűen torz, amely az Orbán-rendszer elmúlt 12 éve alatt megvalósult. Nem verhet tartósan gyökeret, mert rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Pedagógus-édesanyaként épp ezért kezdtem politizálni – a lányom tiszta szándékkal épített jövőjéért.

12 év – 12 szimbolikus ügy

Szubjektív válogatást olvashattok tőlem, amelyben -2010-től 2021-ig- minden évből hozom azt a számomra fájdalmas ügyet, amin keresztül egyértelműen levezethető a NER legfőbb bűne: a megkérdőjelezhető tiszta szándék.

Gondolkodjunk közösen, hiszen hamarosan választások. Értenünk kell miről is szavazunk!

Azt gondolom, sokkal több mindenben értünk egyet, mint ami elválaszt minket. Ha megint lesz végre társadalmi igény a valódi emberi, szakmai vitákra, először is újra kell definiálnunk a fogalmainkat.

Számtalan nézeteltérés oka ott érhető tetten, hogy bár ugyanazt a fogalmat használjuk, de nem ugyanazt értjük alatta – így nem épül köztünk híd, viszont megértés hiányában mélyül a szakadék.

Hiszem azt, hogy ha az érveken alapuló kritika és tisztességes vita tiszta szándékával nyitunk egymás felé, akkor indulhatunk bármilyen messziről – egyszer találkozni fogunk, lesz közös pont, ami mentén kezet tudunk fogni. Nem kritikátlanul, de kölcsönös tisztelettel és érdeklődéssel egymás értékei iránt.

Vasárnap esténként – 12 héten és 12 kiemelt ügyön keresztül – azt vizsgálom, hogy mi volt a Fidesz valódi szándéka a populista szlogenek mögött. Vajon tiszta volt-e az eredeti szándék?

12 év – 12 szimbolikus ügy

Mind a 12 téma olyan, a Fidesz politikáját tükröző ügy, ami személy szerint nekem azért fáj, mert gyakorlatilag minden elemében tetten érhető az Orbán-rezsim eredendő aljas szándéka. Az adott ügy kitalálásától kezdve annak évekkel később is tovább gyűrűző negatív hatásáig.

Sok száz botrányos ügyön, intézkedésen vitatkozunk 12 éve, de nem jutunk sehová, ha az ügyeket nem a gyökereinél kezdjük elemezni. Ha a hatásait nem a kiindulási (negatív) szándék tudatában értékeljük, nem leplezhető le az Orbán-rendszer működésének kétarcúsága. Márpedig, a NER-ellenes harc csak akkor lehet sikeres, ha megismerjük és megértjük ellenfelünk valódi szándékait.

Tartsatok velem a Tiszta szándék Vita sorozatain keresztül, egészen a választásokig.

Értetek dolgozom.

Új sorozat! 12 év -12 ügy

Pin It on Pinterest