MOZGALOM

TISZTA szándék MOZGALOM

Az előválasztás 2. fordulóját övező, az online térben – ellenzéki oldalon is – megjelenő féligazságokon, vádaskodásokon alapuló gyűlöletbeszéd megdöbbentette a választókerületben elő aktív ellenzéki civileket.  A negatív folyamatok gondolkodásra, majd cselekvésre késztették őket és mint új politikai szereplőt engem kértek fel, hogy álljak a közbeszéd tisztulását célzó kezdeményezés élére és építsünk együtt egy mozgalmat. Mi, akik levezényeltük az előválasztást, mindannyian óriási feszültségben éltünk az elmúlt hónapokban – ennek lett az egyenes következménye az igény, hogy egyértelmű, pozitív üzenettel vezessük le és gyógyítsuk az előválasztás során keletkezett sebeket.

Természetesen azonnal elvállaltam a felkérést, ami szinte egyszerre érkezett számtalan aktivistától.  Egyrészt azért, mert ez a dolgom – meghallani a választók hangját. Másrészt azért, mert én magam épp ezeken alapokon politizálok 10 hónapja, így teljes szívvel tudom képviselni a mozgalom vállalásait. Harmadrészt, pontosan érzem, hogy a gerjesztett feszültség, cinizmus és kirekesztés egyébként is teljesen elfogadott normává válik lassan az online térben, ami aggasztóan kitakarja a valós problémákat a közbeszédből.

Az általam az elmúlt 10 hónapban vitt letisztult, gyűlölködésmentes kampány bebizonyította, hogy igenis van igény a tiszta közbeszédre. A tisztulás kulcsa pedig a példaadás. Bár mi, a mozgalom tagjai reméljük, hogy sikerül változást hoznunk Pest8-as választókörzet településeinek közhangulatában, ha csupán annyit érünk el, hogy azok, akik csatlakoznak a mozgalmunkhoz, ettől kezdve visszafogottabban kommunikálnak, már az is óriási eredmény.

TISZTA szándék MOZGALOM

A nyelvezet, amit használunk, a kommunikációs stílus lakmusz, ami indikátorként előhívja gyengeségeinket, rávilágít aktuális lelkiállapotunkra. Ezért is fontos, hogy civilként, politikusként mit engedünk meg magunknak az online térben való kommunikáció során.

TISZTA szándék MOZGALOM

Fontosnak tartom kiemelni, hogy nem ítélkezünk, pusztán igazodási pont kívánunk lenni a hazai kaotikus viszonyok között. Útjelzőnek szánjuk a mozgalmat, önmagunknak és mindenkinek, aki megnyugvásra vár és hisz a közösségi kezdeményezés erejében.

A pozitív, gyűlölködésmentes közösségi média kommunikáció gyakorlati megvalósításához készítettem néhány segédanyagot is, melyeket a Segédletek menüpontban találsz meg.

A TISZTA Szándék MOZGALOM tagjai írásban is megerősíthetik elköteleződésüket, egy Szándéknyilatkozat elfogadásával és aláírásával.

A mozgalom alapító tagjairól készült fotósorozat a Galériában tekinthető meg, a gyermekeinkkel készült közös képek a Gyermekeink aloldalon, a fotózás werkfilmjei pedig alább és a Videók aloldalon.

TISZTA szándék MOZGALOM

Fotó: Turi Kornél

Pin It on Pinterest