Illegális offroad vagy természetvédelmi terület – Tököl

Vannak férfitársaim, akik nem tudnak létezni laprugók és kapcsolható difik nélkül, akiknek a terepszögmagasság a mindenük. Nincs is ezzel baj.

Ám azzal már van probléma, hogy Natura 2000-es védett területen űznek sportot szenvedélyükből, többszöri rendőri és lakossági felszólítás ellenére. Én rendszerint terepmotorosokkal futok össze sétáim során.

A tököliek számára a Duna érték, sokuknak az élővilág (védett hódok, kérész, tavibéka) és a kikapcsolódás nyugalmas formái élveznek prioritást. Legyen a Duna-part a kisgyermekes családok, a kutyasétáltatók és horgászok pihenőhelye.

A “nagygáton” túli hullámtér teljes területe az Országos Ökológiai Hálózathoz tartozik. A “nyúlgáton” túli terület pedig – ahol ezt a mögöttem lévő „tanpályát” kiépítették maguknak – a Cseresznyés utcai lejárótól északra, védett vízbázis is ráadásul, ahol bűn ekkora rongálást végezni az erdőben és az élővilágban.

Vonatkozó jogszabály:
“Védett természetvédelmi területen, tájvédelmi körzetben, járművel közlekedni az arra külön kijelölt utak kivételével csak a természetvédelmi hatóság engedélyével szabad. Aki a természetvédelmi hatóság engedélyéhez kötött tevékenységet engedély nélkül végez, természetvédelmi bírságot
köteles fizetni, amit a természetvédelmi hatóság közigazgatási eljárás keretében szab ki.”

Javaslat:
– Tájékoztató tábla kihelyezés.
– Fokozott rendőri ellenőrzésre lenne szükség az illegális offroad-ozók által kedvelt természetvédelmi területeken.
– Párbeszéd kezdeményezés.

Kiemelt kép: Saját fotó

Illegális offroad vagy természetvédelmi terület – Tököl

Pin It on Pinterest