Választás 2022

Településeim

Pest megye 8. számú választókerülete a megye déli részén, a Duna és a Ráckevei (Soroksári)-Duna környezetében fekvő településeket foglalja magában. Központja a közel 40 ezer lakosú Szigetszentmiklós. A választókerületet alkotó tíz település lakosságszáma a 2019. január 1-i adatok szerint összesen 115 ezer fő, s közel 89 ezer fő jogosult választásra.

Pest 8 oevk

Az OEVB állásfoglalása az előválasztási jelölti vitákkal kapcsolatban

Az előválasztási viták megtartására az OEVB (Országos Előválasztási Bizottság) a július 26. és október 10. közötti időszakot ajánlja. Ezen az időszakon belül – figyelembe véve azt, hogy a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges jelöltenként 400 támogató aláírás leadása, s hogy az aláírásgyűjtés tervezett időpontja augusztus vége – a jelölti viták lebonyolítására szeptember hónap tűnik a legalkalmasabbnak.

Tovább

Előválasztási etikai kódex

“Az a célunk, hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadságjogokat, a jogállami normákat és a demokráciát. Meggyőződésünk, hogy Magyarországnak olyan új kormányra van szüksége, amely tiszteletben tartja mások véleményét.” – fogalmaz bevezetőjében az előválasztásra készülő ellenzéki pártok által létrehozott etikai kódex. A dokumentumot az előválasztásban résztvevő hat párt, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökei 2021. április 14-én írták alá.

Tovább

A közös kormányzás alapelvei 2022 után

Mi, a demokrata ellenzéki szövetség alapítói – attól a szándéktól vezérelve, hogy 2022 ne csak kormányváltás, hanem korszakváltás is legyen – azért egyesítettük erőinket, hogy minden magyar embert szolgáló kormányt alakítsunk. Szövetségünk célja az, hogy együttes erővel helyreállítsuk a demokráciát és a jogállamot, és elsöpörjük az autokratikus rendszert. Pártpolitikai különbségek felett álló közös meggyőződésünk, hogy a kormányzatnak részrehajlás nélkül, az igazságosság elve alapján minden magyar szabadságán, biztonságán és jólétén kell munkálkodnia.

Tovább

Pin It on Pinterest