Új kihívás: Pest megye területi igazgatója

Kedveseim, új feladat talált meg.
A Demokratikus Koalíció területi igazgatójaként Pest megye DK-s közösségeinek megerősítésére és képviseletére kaptam felkérést augusztustól.

Így folytatom a Pest8-ban megkezdett demokratikus építkezést, hogy a bebetonozódott diktatúrában is értelmet tudjunk adni a valódi ellenzékiségnek.


A feladatra reményteli kihívásként tekintek a DK kötelékében mert tudom, hogy a konfliktusok rendezését a legerősebb tudja a legjobban megoldani. Minden tudásommal azon fogok dolgozni, hogy erre minél hamarabb sor kerülhessen, és ne hagyjuk magunkat mások által lassítani többé.
Az orbáni megosztott társadalomban széttartó, külön világokban élünk – egymás mellett. Szinte nincs közös halmaz, sokszor metszéspont sem. Ebben a keretezett-keretnélküliségben rejlik Orbán sikere, épp ezért ezt kell kitartó munkával felszámolni. Olyan értékközösséget kell életre hívnunk, ami képes bevonzani az
előítéleteit végre hátrahagyó, realista gondolkodókat. Nincs dolgunk az előítéleteikben (12 éve) fuldokló, kisujjukat eltartókkal. Az élet akkor igazolja őket, ha hagyjuk, hogy pesszimizmusukkal leuralják a közösségi tereket. Igaz Cserhalmi Gy. gondolata:
“Nem az a kérdés, hogy KINEK van igaza, hanem, hogy MI az igazság.”
“Orbán a magyar társadalmat valós érdekeivel szemben vezeti, 12 éve.” Ennyi az elmúlt évtized igazsága.
Minden “DE…” lassít.
Aki április 3. után relativizál, és támadja az ellenzéki pártokat útkeresésükben az Orbán hatalomban töltött éveinek számát nyújtja el. Nincs velük dolog, mert hibásan rögzítik a célpontot.
Szögezzük le: a bűnös Orbán Viktor. A célpont eltévesztése, pedig nem a célpont hibája. Tehát, ha Orbán hatalomban marad, az nem Orbán “hibája” hanem a belülről ÖNCÉLÚAN (munka/ tapasztalat nélkül) kritizálgatók célja. Sajnos sokan vannak, akiknek ez a helyzet tulajdonképpen kényelmes…
Ismertek. Elhivatott vagyok a demokratikus értékek közvetítésében, mert mindennél jobban hiszek a társadalmi nevelés változást előidéző szerepében. Sajnos Orbán negatív mintákon roncsolta szét a társadalom összetartó szövetét. Van dolgunk: állítsuk pozitív irányba a társadalmi igényeket és rázzuk fel az apátiába süllyedt ellenzékieket, vagy a rezsi-csalódott (végre ébredő) útkeresőket. Tudom, hogy ezt a lassú, de egyedüli valódi változást hozó munkát csak alulról építkezve lehet végigvinni. Vállalom ezt Pest megyében.
Kedveseim. Készen kell állnunk, hiszen a diktatúrák nem akkor roppannak meg, amikor a legelviselhetetlenebbek, hanem, mikor enyhül a szorítás.
Keressetek és fogadjatok olyan szeretettel egész Pest megyében, amilyen hittel én dolgoztam gyermekeink jövőjéért Pest8-ban.


Jószai Teodóra
területi igazgató
Pest megye
Demokratikus Koalíció

Új kihívás: Pest megye területi igazgatója

Pin It on Pinterest