Százhalombattai kampánybeszéd

Fontos nap számomra a mai – több okból…

1. Megérkezett hozzánk az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter, és elhozta az egység üzenetét

2. Másrészt ma van a születésnapom. És ilyenkor szokás számot vetni az elmúlt évről. Átérzem a jelentőségét annak, hogy az országos politika felületére kilépve olyan folyamatokat értek meg, amikre az elmúlt 46 évben nem volt lehetőségem. Igen, rengeteg hatás ér: jó és rossz; felemelő és dermesztő. És mégis tudom, hogy ennek így kell lennie. Ez az élet egyensúlya. És érzem azt is, hogy az országgyűlési képviselet sem jelent mindenhatóságot – de jelentheti a pozitív értékrend terjedését azon a Magyarországon, ahol ma közel 50 milliárd forintért lehet 11 darab, hazug kérdésekkel, válaszokkal teleírt “nemzeti konzultációnak” csúfolt kérdezgetéssel kormányozni 12 éve.
Ott, ahol az évi 100 milliárd forintból működő közmédiába ellenzéki politikus, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem jelenhet meg. És amikor ez ellen tiltakozunk, akkor a média-monstrum ijedten ad 5 percet az ellenzéki politikusoknak.
De mi inkább itt vagyunk köztetek.

3. Harmadrészt pontosan ezen a napon jelentettem be tavaly januárban politikusi indulásomat az előválasztáson.És bár akkor nagyon messzinek tűnt 2022. márciusa – ma megérkeztünk ide.
Hálás vagyok az előválasztás intézményének, mert volt időm megmutatni, hogy mit tudok. Volt időm a programról beszélgetni, volt időm, hogy meghallgassam a problémáitokat és volt elég időm arra, hogy megismerjétek a lendületemet, keresetlen őszinteségemet, erőmet és hitemet az élhető jövőben.

Bevallom, mikor kiírtuk ezt a fórumot 2 hónappal ezelőtt, egy program központú kampány-hajrára készültem. Szakmaian, határozottan, mint ahogy azt az elmúlt 1 év 2 hónap alatt megszoktátok tőlem.

Több, mint 20 alkalommal tartottam Százhalombattán rendezvényt, fórumot, családi napot. A választókerületi kérdőívet sokan kitöltöttétek és sokan részt vettetek a fókuszcsoportos közös gondolkodásunkon. Rendszeresen kitelepültünk és sok-sok aktivistával jelezzük, hogy jelen vagyunk, dolgozunk – számíthattok rám.
Hiszem, hogy aki nagyon akart, az már megtalált és tudja, hogy megoldás- és párbeszéd-kereső politikus vagyok.

De a megszokott kampánymenetrend felborult. Háború árnyékolja be mindennapjainkat.

Vannak kérdések, amik mára végletekig leegyszerűsödtek: Hogy kire is szavaznunk április 3-án?
Két viszonyítási pontban tudnám összefoglalni mára a választás kérdését:
– Történelmi dilemma: hová tartozunk? Kelet vagy Nyugat? Nato, EU vagy Putyin?
– Erkölcsi dilemma: háború vagy béke; szeretet vagy gyűlölet; kompromisszum vagy erőszak; agresszió vagy kézfogás.

Számomra egyértelmű a választás.
Különösen mióta frissen megválasztott köztársasági elnökünk kinevezéséhez elsőként a háborús agresszor Putyin gratulált. Zavarbaejtő szívélyességgel.Orbán Viktor és politikusai ma is pávatáncolnak, mikor Putyin már atomerőművet és szülészeti kórházat bombáz a szomszédunkban. Orbán Viktor ma a káosz letéteményese és a dezinformáció forrása.
Épp ezért örülök, hogy ma olyan politikusokat hoztam el nektek, akik békepártiak és akiknek programja élhető jövőt.

Százhalombattai kampánybeszéd

Pin It on Pinterest